Uppdatering 2.0

Oj, den här världen har jag totalt glömt bort och nu när jag kikar in så ser jag ju faktiskt att det är nån enstaka person som fortfarande är in här och kikar - SJUKT KUL! 
Har ingen aning om jag kommer fortsätta skriva efter det är inlägget, hade varit jätteroligt och jag hoppas - men jag lovar inget. Dagarna som tvåbarnsförälder springer bara fram och ibland känns det som att jag inte hinner med något och vissa dagar massor, därför som jag inte vill lova någon kontinuerlig uppdatering 😉
 
Hur ligger det till här hemma då? 
Jo, mitt stora hjärta har fyllt 3! år och är en stort charmtroll. Hon pratar på både in- och utandning (sägs att hon brås på mamman 😜) och ett stort ordförråd och ordförståelse har hon (INTE från mamman utan pappan....). Hon älskar siffror och bokstäver och vill gärna veta vad orden heter på engelska. 
Hon fullkomligt ÄLSKAR att pyssla och kan sitta hur länge som helst och klippa och klistra. 
 
Sen avgudar hon sin lillasyster 💖
 
Lillasyster då... hon har hunnit bli värsta stora tjejen som snart blir 7 månader. 
Hon sitter själv och står gärna om hon får chansen och nån håller henne i händerna. Hon dreglar som en tok och det går ett flertal dregglisar/dag. En tand har äntligen kommit fram och den andra till hälften. Tjejen älskar sin storasyster och ler större till henne än någon annan. Storasyster behöver bara säga hej för att hon ska skratta. 
Mat är gott, väldigt gott och precis som med storasyster så fanns det inget som hette bara smaka och smakportioner. Redan från 4 månader åt hon en portion gröt och strax efter 6 månader böt vi till 8 månadersburkarna med barnmat för det är mer bitar. Smakar allt man ger henne och än ratar hon ingenting.
 
Förlossningen:
18 dagar över tiden gick jag och det blev till slut igånngsättning innan hon ville komma ut. Hon hade alldeles för bra där inne.
Jag blev som sagt igångsatt och det blev till slut 3 shottar för att mjuka upp där nere men det hände ju aldrig något och sen bröja de prata om att eventuellt vänta till morgondagen. I helvete heller tänkte jag, ungen ska ut. 
Började med lustgas typ 18.20 efter att ha haft lite mer värkar sen 17.45 typ. Upp och gå och kände efter ett tag att fan, snart måste jag krysta. Säger det till sambon och 2 sek senare smäller det till och vattnet går (sjukt häftigt så här i efterhand då de tog hinnorna med storasyster). Säger åt sambon att trycka på knappen och personalen var inne på 2 sek. slänger mig på sängen och krystar och suger i mig lustgasen som är inställd på alldeles för lite men de hann inte höja innan ungen var ute. Hade en paus i värkarna, vilket som då kändes som flera minuter men kanske var 30-60 sek. Dock var det självklart när halva huvudet var ute så jävlar det kändes. 
Vattnet gick 18.48, 18.49 börjar krystvärkarna och 18.55 anländer Skrotan med en störtvåg som dränker ner alla som står där. 
 
Förlossningen gick enligt mig jättebra och jag mådde ju bra in i det sista, gick över 8000 steg den dagen för att få igång förlossningen. 
Det var en extremt stolt storasyster som träffade sin lillasyster första gången och från den dagen skulle det hjälpas till med det mesta. Det vill hon fortfarande men lillasyster börjar även lir lite jobbig ibland. Tar leksaker hon inte får, drar i håret eller kör över fötterna med gåstolen
 
Just nu så rullar dagarna som sagt på med matlagning, livräddning (skämtåsido), mammaträning, 15-timmars förskola, öppna förskolan och massa bus och mys där emellan och jag stormtrivs. Jag skulle kunna vara hemma hur länge som helst men det går ju tyvärr inte. Fokus just nu är på lite sommarledighet tillsammans för hela familjen med förhoppningsvis massor av sol och värme då vi har två riktiga baddjur här hemma. 
 
Kram och kärlek till er allihopa som är här inne och läser och speciellt till er som fortfarande kikar in lite då och då ❤ Och extra mycket kärlek till alla er som kämpar ❤