Lilla fröken E <3

Jag har varit i min egen lilla bubbla den senaste tiden men nu måste jag ju uppdatera er som fortfarande orkar kika in här lite då och då - vilket jag verkligen uppskattar :-)
 
Just nu sitter jag i soffan och kikar på mitt lilla underverk som sover bredvid mig, ett litet underverk som blir hela 2 veckor gammal idag. Den 14/3 kl 13.05 föddes Fisen 50 cm lång och 3450 g "tung" <3 Förlossningen gick snabbt och rätt problemfritt. Vi kom in till sjukhuset strax innan 07.00 och jag var öppen ca 4 cm. Innan jag bytte om fick jag och sambon gå och äta frukost och sen gick vi - jag, mest omkring inne på rummet och andades igenom värkarna. Tror att det var efter 10 nån gång som de tog den sista hinnan på mig och satte en elektrod på Fisens huvud, hennes värden var stabila under hela förlossningen.
Ett tag efter att de tagit hinnan började jag med lustgasen - en bra vän under min förlossning :-) Min tanke inför förlossningen var att se vart min smärttröskel var och om jag skulle klara mig med endast lustgasen under förlossningen, vilket jag gjorde. Jag mådde så bra mellan mina värkar att det kändes onödigt att be om nå mer smärtlindring och så här i efterhand är jag glad då det ändå gick så fort. Jag fick några ordentliga värkar och jag kände att jag verkligen ville krysta och ungefär då kom barnmorskan in och skulle kolla mig och då var det faktiskt dags - 13 minuter av krystvärkar och lilla fröken E var ute <3 Barnmorskan sa att jag var gjord att föda barn och att jag födde som en omföderska. Detta innebär för mig så här i efterhand att om det blir en till så ska vi åka in mycket tidigare :-D
 
Efter förlossningen så mådde jag oförskämt bra och jag kände mig rätt pigg, vilket jag fortfarande gör.
Vi valde att stanna 2 nätter då amningen inte riktigt funkade samt att vi då skulle slippa komma tillbaka för pku-test och 48 timmarskontrollen. Måndageftermiddag tog vi vårt lilla hjärta och gick ut som en familj, en familj som vi så länge längtat och strävat efter att få bli. Den här helgen var det strålande sol från det att vi åkte iväg mot BB till det att vi kom hem.
 
Nu är fröken 14 dagar och livet rullar på, dagarna går så fort ibland fast man inte gör någonting. Ibland kommer både jag och sambon på oss själva med att sitta och titta på henne och ibland måste vi bara peta lite på henne för att se om det är på riktigt :-)
 
Vi har varit och vägt henne 2 gånger i veckan och hon går inte riktigt upp som hon ska, de vill att de ska ha gått upp till födelsevikten inom 2 veckor och i torsdags vägde hon 3305 g så det är lite kört att nå 3450 g till idag. BVC-sköterskan sa att jag antingen skulle försöka amma varannan timme eller ge ersättning som extra. Jag började med att amma varannan timme i torsdags men igår ammade jag 4 gånger mellan 18-22 och hon var fortfarande inte nöjd så då testade vi med lite ersättning och hon åt 60 ml efter att vi ammat. Jag tror inte att jag har nog bröstmjölk då hon får i sig så mycket ersättning efter att vi ammat från båda brösten. Men vi ska tillbaka till BVC på måndag så då får vi se hur det ser ut och hur vi ska fortsätta.
Annars så har vi en väldigt snäll tjej som gillar att sova men som har börjat vara mer och mer vaken på dagarna och då mest bara ligger och tittar. Skriker gör vi mest när vi måste byta blöja för då blir det så så kallt :-) annars är det inte många höga ljud som kommer från fröken.
 
Nu är det nån som snart behöver mat här och jag tänkte att jag skulle passa på att få i mig lite mat jag med först.
Jag ska försöka att sätta mig lite då och då och uppdatera bloggen för jag tycker ju faktiskt att det är roligt när jag väl tar mig tid till det.
 
*Tänk att livet kan förändras så fort men samtidigt är det så självklart från första stund*
 
For now...