Syskonplanering

Nu har vi fått alla papper från kliniken, känns rätt så overkligt faktiskt. Jag och sambon har typ planerat klart om när vi ska börja men jag måste gå igenom allt en gång till känner jag. Jag ska ju ta provera i 10 dagar och sen ska jag äta östrogentabletter och på dag 12-14 göra ett ultraljud för att mäta slemhinnan och se om de vuxit nog. Så det gäller ju att planera bakåt från då vi tänkt att göra insättningen, eller vi har inte ett exakt datum vi önskar utan mer månad och när under den månaden.
 
Om nån hade sagt till mig när vi var mitt uppe i karusellen med ivf och försök att bli gravida att jag skulle sitta här och planera syskonförsök till vår dotter så hade jag inte trott på dem. Ett tag så trodde jag knappt att vi skulle få en men nu planerar vi en till, vilken underbar och mäktig känsla <3
 
Har ringt till min vårdcentral och väntar på att de ska ringa upp då jag ska boka in blodprov för både mig och sambon. Han blev inte så nöjd att vi var tvungna att ta ett men kliniken har som riktlinje att alltid kolla (hiv osv.) både vid fulla ivf och syskonförsök. Han gör det ju självklart men det syntes att det var lite jobbigt, speciellt då han precis tagit ett när de hade hälsokontroll på jobbet. Kan inte vara lätt att vara så extremt spruträdd att man nästan svimmar varje gång man ska ta blodprov. Jag var ju lite spruträdd/sprutskeptisk innan hela bebiskarusellen påbörjades men efter alla ultraljud, blodprov, ivf osv.. så har det försvunnit. Nu är det verkligen inga problem och det var ju inte ens jobbigt att ta sprutorna på sig själv när vi gjorde ivf:en :-)
 
Nej nu ska vi ut på äventyr, hoppas att ni får en bra dag allihopa.
 
For now..